به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت دلار امروز نوسانات محدودی به سمت کف کانال ۵۰ هزار تومانی داشت. این اسکناس که دیروز برای ساعاتی به منطقه ۴۹ هزار تومانی ورود کرد امروز نیز درصدد برگشت به کریدور پایینتر قرار گرفت؛ اما افزایشیهای بازار با خریدهای سنگین و داغ کردن بازار، اجازه افت قیمت دلار را ندادند. گفتنی است قیمت دلار در یک ماهه آبان تغییر محسوسی نداشته است.
معاملهگران بازار ارز معتقدند فعلا زور افزایشیهای بازار بیشتر است و علاوه بر آن سیاستگذار نیز اجازه برگشت قیمت دلار به کریدور پایینتر را نمیدهد. در روز جاری همانند روز گذشته، دلار با قیمت ۵۱ هزار و ۳۰۰ تومان بسته شد. امروز بازار ارز شاهد افزایش محدود تقاضا بود. فعالان بازار ارز معتقدند خریدهای خرد در معاملات روز جاری قیمت دلار را از کف کانال ۵۰ هزار تومان بالا کشیده است.
در همین راستا فردین آقابزرگی کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه مانورها و اخبار سیاسی در هفتههای گذشته قیمت دلار را به صورت محدود کاهش داده است به تجارتنیوز گفت: «این سیاست، تکراری است و در گذشته نیز شاهد تاثیر لحظهای و مقطعی چنین اقداماتی بر بازار ارز بودیم. باید توجه داشت، چنین اقداماتی معیار اثرگذاری بر تعیین قیمت دلار نیست.»
وی افزود: «اخبار، تاثیر گذرایی بر قیمت دلار دارند. از زمانی که دلار در کانال ۲۷ هزار تومانی بود تا به امروز، بارها و بارها با موج سواری بر اخبار، هفتهها و حتی ماهها بازار ارز را فریز کردهاند.» این کارشناس اقتصادی به قیمت دلار در سایر بازارها اشاره کرد و گفت: « فعلا بازار لوازم الکترونیک و خانگی، خودرو و کالاهای مصرفی در حال مبادله اجناسشان با دلار بالای ۶۵ هزار تومان هستند و به نظر میرسد هدف اصلی ارز نیز محدودههای مذکور است.»
وی خاطرنشان کرد: «مانورهای سیاسی اثر خود را در بازار از دست داده است. با اخبار و شوکهایی که در حال حاضر شاهد آن هستیم دلار دو تا سه هزار تومان پایین آمده و این اثر قابل توجهی محسوب نمیشود».
آقابزرگی در پاسخ به اینکه چه اقدامی از سوی بانک مرکزی منجر به کاهش واقعی قیمت دلار میشود، اظهار داشت: «کاهش حجم نقدینگی، رشد تولید ناخالص ملی و برقرار مناسبات در سطح عالی اقتصاد با سایر کشورهای دنیا عواملی هستند که میتوانند قیمت دلار را در محدوده متعادلتری نگه دارد.»
وی افزود: «بانک مرکزی پیوسته تاکید میکند که سعی میکنیم اخبار و اطلاعاتی را منتشر کنیم که انتظارات تورمی کنترل شود. اما عدم تطابق بین کاهش نرخ قیمت کالاهای اساسی و مصرفی و عدم تطابق آن با قیمت دلار این موضوع را تایید میکند که فریز دلار صرفا یک مساله شفاهی، روانی و نمایشی است.»
امروز قیمت دلار در بازارهای مجاور روند متوازنی نداشت. در روز جاری قیمت دلار سلیمانیه با کاهش ۱۵۰ تومانی روی قیمت ۵۰ هزار ۱۰۰ تومانی ایستاد. دلار هرات نیز افزایش ۲۰۰ تومانی داشت و به کریدور ۵۰ هزار تومانی برگشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. درهم امارات امروز افزایش ۱۰۰ تومانی داشت و با قیمت ۱۳ هزار ۸۷۰ تومانی معامله شد./تجارت نیوز